Striprecensies in Vlaanderen en Nederland

Geplaatst op zondag 20 februari 2005 @ 16:21 , 1825 keer bekeken

Als je een strip wil kopen wil je soms eerst een mening van een ander, vooral als het om een belangrijk bedrag gaat. Of je wil gewoon weten water allemaal aan strips op de markt komt. Daarvoor dient deze STRIPS-club. Doch we kunnen onmogelijk compleet zijn; dus kiezen we en we laten ons zelfs leiden door onze persoonlijke smaak (foei...). Maar naast de strips-club zijn er uiteraard nog een aantal interessante sites, die recensies aanbieden: 

  • www.depoort.com : bijna 1000 striprecensies. De oudste dateren al van in 1999, waardoor je een vrij compleet zicht hebt van de "betere" strip uit de laatste vijf jaar. 
  • www.stripspeciaalzaak.be : de beste nieuwe strips voor u getipt! 
  • www.linkadoor.be : Jeroen François, ook medewerker van De Stripspeciaalzaak, bespreekt voor u zijn favoriete strips. Interessant is dat u er kunt reageren op zijn besprekingen. 
  • www.de9dekunst.be : klik in de navigatie op "Recensie" en een nieuwe wereld gaat open in de linkerkolom. In de databank van deze relatief nieuwe rubriek zitten naast een aantal eigen besprekingen ook de recensies van De Linkadoor
  • http://www.hbl.be/ : we treffen hier ook een zeer uitgebreid archief, gaande van recensies van Erik Lesire in Republica (Studio Brussel) gebracht tussen 4 september 1998 en 16 juni 2000 tot de besprekingen van Michel Kempeneers, die elke zaterdag de interessantste nieuwe strips bespreekt in Etalage, de wekelijkse zaterdagbijlage van De Standaard. Deze worden een 10-tal dagen na publicatie in de krant online geplaatst.
  • www.guido.be : strips en studenten is altijd al een goede combinatie geweest. Goed bijgehouden striprubriek met uitgebreid archief vanaf 2000. Naast besprekingen komen ook artikels over het medium strip en interviews met stripauteurs aan bod.
  • www.goddeau.com : naast allerhande andere culturele verschijnselen houdt dit online magazine ook de vinger op de pols van de stripwereld.
  • www.comicbase.nl : wat vinden onze Nederlandse vrienden ervan? Nederlanders hebben een andere stripcultuur, en het is altijd leuk om te lezen hoe zij tegen bepaalde strips aankijken. 
    De databank is alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.
  • www.strippagina.nl : klik op "Joyce choice" en u vindt er een 20-tal strips besproken. De updates laten het blijkbaar wat afweten...
  • www.stripster.nl : klik op "Etalage". Rechts op die pagina vindt u de links naar twee overzichtspagina's boordevol besprekingen. 
  • http://www.stripschrift.nl : een 1600-tal striprecensies, toegankelijk via een platform waar u kunt selecteren op auteur, recensent, jaartal, uitgever, ... 

Veel leesplezier!


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: