Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 mei 2010 @ 00:25 door Calamandja , 1415 keer bekeken

'Willy Vandersteenprijs' voor…

Vlaanderen en Nederland hebben er een nieuwe, prestigieuze stripprijs bij: de Willy Vandersteenprijs. De award wil het beste Nederlandstalige album van de voorbije twee jaar bekronen en zal afwisselend in Haarlem en Turnhout worden uitgereikt. Dat melden de initiatiefnemers vandaag.


De prijs werd in het leven geroepen door het Vlaams-Nederlands huis de Buren in Brussel, in samenwerking met Strip Turnhout en Stripdagen Haarlem, de grootste stripfestivals van Vlaanderen en Nederland. De winnaar krijgt 5.000 euro en een tentoonstelling over het boek die zowel in Vlaanderen als Nederland te zien zal zijn.
 
Deze nieuwe prijs vervangt de Grand Prix van de Stripdagen Haarlem en de debuutprijs van de stad Turnhout. De eerste uitreiking heeft plaats op 4 juni tijdens de Stripdagen in Haarlem. De prijs draagt de naam van Willy Vandersteen (1913-1990), schepper van onder meer 'Suske en Wiske' en wellicht de populairste stripmaker ooit in het Nederlandse taalgebied.

Leen Vandersteen, dochter van de tekenaar, wordt voorzitster van de jury die verder zal bestaan uit Hein Van Putten (art-director van De Volkskrant), Ineke Horst (uitbaatster Stripwinkel Sjors Dordrecht), Noël Slangen (communicatiespecialist en stripkenner), Jan Smet (stichter Bronzen Adhemar, Stripgids en het Turnhoutse stripfestival) en Frank Van Leemput (advocaat en stripkenner). De voorzitter van de jury leidt de debatten maar is niet stemgerechtigd. De jurering vindt begin mei in Turnhout plaats.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.