Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 11 februari 2015 @ 11:02 door Calamandja , 938 keer bekeken

De Boekenkrant lanceert BKStr…

 

De Boekenkrant  lanceert op 16 februari een nieuwe uitgave: BKStrips. De Boekenkrant zal BKStrips tijdens De Stripdagen op 7 maart in Gorinchem feestelijk presenteren.

BK Strips richt zich op de lezer die kennis wil maken met de rijkdom van het stripverhaal en is bedoeld als een gids over de wereld van de strips. Welke strip past bij mij en welke strip kan ik mijn kind gerust laten lezen, zijn vragen waar BKStrips een antwoord op geeft. De krant is een mix van interviews, nieuws, achtergrondverhalen en previews van strips. Net als de Boekenkrant, biedt BKStrips kwaliteit voor een breed publiek. In het eerste nummer is er onder meer aandacht voor Vincent van Gogh als stripheld, de Stripschapprijzen en een geschiedenisles van Geronimo Stilton.

BKStrips is vanaf 16 februari voor de klant gratis verkrijgbaar bij de boekhandel. Klik hier voor een overzicht van de aangesloten winkels.

De Boekenkrant werkt voor de totstandkoming van BKStrips samen met BNS en Het Stripschap.

--------------

De 24 pagina's tellende special is gratis te verkrijgen in deelnemende stripspeciaalzaken. In Nederland zijn dat er nogal wat, in Vlaanderen liep bijna geen enkele winkelier warm voor het initiatief. Vroegere, andere initiatieven hebben Vlaamse stripspeciaalzaken wantrouwig gemaakt voor alles waar ze zelf in moeten investeren om gratis weg tegeven.  De inhoud van het eerste nummer — want er moeten er vier tot zes per jaar komen — van BKStrips bestaat uit: 

• Hoofdredacteur Caroline van der Lee sprak met Marissa Delbressine over de avonturenstrip Ward, uit stripblad Eppo: "Ik vind het heerlijk om emoties te laten zien."

• In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh stierf. Zijn werk was ook voor stripmakers een bron van inspiratie. In BKStrips een overzicht.

• De Stripdagen komen er weer aan,. Tijdens dit jaarlijkse feest, op 7 en 8 maart in Gorinchem, presenteert het medium strip zich in al haar veelzijdigheid. Een van de hoogtepunten is de uitreiking van de Stripschapprijs, dit jaar toegekend aan Marcel Ruijters. In dit nummer veel aandacht voor alle genomineerden.

• Redacteur Wendy Claes bespreekt Otto, de surrealistische held van de strip van Frodo de Decker, en redacteur Nicole van der Elst belicht de educatieve kant van de populaire stripheld Geronimo Stilton.

• BKStrips besteedt ook aandacht aan de stripmakers. Als je als stripmaker niet alles zelf wilt uitzoeken, kun je je aansluiten bij een branchevereniging. BKStrips sprak met de voorzitters van de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers en het Vlaamse Onafhankelijk Stripgilde.

• Comic Con, een begip in de Verenigde Staten, komt naar Nederland. In dit nummer een vooruitblik op Dutch Comic Con, eind maart in Utrecht.

• In elke editie van BKStrips is er daarnaast een kennismaking met een striptekenaar en een echte stripliefhebber. En natuurlijk kunt u veel inspiratie opdoen aan de hand van nieuwe titels en evenementen.

De cover is van Hans van Oudenaarden en is een fragment uit zijn verstripping van de jeugdboekenreeks Bob Evers. De oplage bedraagt vijftienduizend exemplaren.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.