Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 25 mei 2011 @ 23:04 door Calamandja , 1037 keer bekeken

Nieuwe actieheld: Super-Poetin

De 58-jarige Russische premier Vladimir Poetin wordt in een Russische internetstrip als een doodsverachtende actieheld voorgesteld. 'Super-Poetin' is de naam van de heldensaga, die voor waarnemers als staatspropaganda geldt.
 
In het dramatische verhaal redt de in kimono geklede premier een lijnbus van een terreuraanslag. Ruim een jaar voor de presidentsverkiezingen in Rusland moet 'Super-Poetin' daarbij tegenstanders elimineren, die als zombies voorgesteld worden en de vrijlating van de gevangen gezette Michaïl Chodorkovski eisen.
 
De Russische president Dmitri Medvedev wordt in de strip als "kabouter" in berenvel voorgesteld ("Medved" is Russisch voor beer) en helpt Poetin bij het ontmantelen van de bom. Poetin zit symbolisch genoeg aan het stuur van de bus.

Batman en Robin
Deze rolverdeling doet denken aan de in 2010 door de klokkenluidersite WikiLeaks gelekte Amerikaanse diplomatieke berichten. Daarin werden Poetin en Medvedev met de striphelden Batman en Robin vergeleken.
 
"Vele auteurs werkten mee aan het verhaal. We wilden lachen met onze politieke toestand", beklemtoonde woensdag de tekenaar van de strip, Sergej Kalenik. Hij benadrukte niet in opdracht van de staat te werken.
 
Poetin is de populairste politicus van het land. Vorig jaar hebben studentes journalistiek in Moskou een kalender met gewaagde foto's en opschriften aan Poetin gewijd.
 
Poetin en Medvedev hebben zich nog niet over een mogelijke kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2012 uitgesproken. (belga/mvdb)

media_xl_4205334.jpg?20110525170510Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.