Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 10 april 2010 @ 18:54 door Calamandja , 1376 keer bekeken

Eisner Award voor Linthout?

Willy Linthout heeft twee belangrijke nominaties op zak voor de Engelse vertaling van Jaren van de Olifant. Years of the Elephant wist ook de Amerikaanse jury van de Eisner Awards (het overzeese eqivalent van de prijzen die men in Angoulême uitdeelt) te bekoren. In de categorieën best vertaalde strip en beste auteur non-fictie moeten het album en Linthout zich overeind houden om straks hopelijk de nominaties te verzilveren. In de categorie best vertaalde strip circuleren ook nog Mijn Mama door Émile Bravo en Jean Regnaud (te verwachten bij Silvester), Kleine West Coast Blues door Jacques Tardi en Jean-Patrick Manchette, De Fotograaf door Emmanuel Guibert en Didier Lefèvre en Kleine Snotneus door Fabrice Parme en Lewis Trondheim. Zware competitie. Als beste auteur non-fictie tornt hij op tegen Reinhard Kleist (Johnny Cash: I See a Darkness), Joe Sacco (Footnotes in Gaza), David Small (Stitches, in vertaling aangekondigd door De Vliegende Hollander) en Carol Tyler (You'll Never Know: A Good and Decent Man).
Ook de Nederlanders mogen beginnen supporteren voor Eric Heuvel. Zijn Engelse vertaling van De Ontdekking maakt een kans in de categorie beste strip voor tieners.

Nog meer nominaties
Tussen de andere nominaties in een stortvloed van categorieën merkten we ook nog Fables, The Walking Dead en 20th Century Boys op die allen genomineerd zijn in de categorie lopende serie. Fables en The Walking Dead worden in vertaling verwacht bij respectievelijk De Vliegende Hollander en Silvester. Ook nog van Naoki Urasawa is zijn afgeronde reeks Pluto genomineerd in de categorie beste cyclus. Hij is bovendien genomineerd als beste auteur, samen met onder meer Robert Crumb.
In de categorie beste realitystrip moet de Engelse vertaling van De Fotograaf het opnemen tegen onder andere Stitches en Footnotes in Gaza. Voor beste adaptatie is een potentiële prijs weggelegd voor Kleine West Coast Blues of Het Boek Genesis van Robert Crumb. Crumbs laatste strip en De Fotograaf zijn samen met Mijn Mama ook genomineerd voor best getekende nieuwe strip.
De prijsuitreiking van dit alles is pas voor 23 juli op het stripfestival van San Diego. De volledige lijst met alle nominaties vind je hier.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.