Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 07 februari 2011 @ 01:24 door Calamandja , 1250 keer bekeken

'Virtuoos' stripverhaal over …

 

Miraculeus goed getimed, vindt de Volkskrant  het stripverhaal ‘Stad van klei’ van de Nederlandse tekenaar Milan Hulsing. De grafische roman verscheen enkele dagen voordat de opstand op het Tahrirplein begon en gaat onder meer over politieterreur in Egypte.
Hulsing, die in Caïro woont, baseerde zijn verhaal op de Engelse vertaling van de novelle Al-Khaldiya ('Over de brug') van de Egyptische schrijver Mohamed El Bisatie. Dat  het boek méér dan relevant zou worden, kon Hulsing niet vermoeden. 
Het verhaal speelt zich af in een broeierig Egypte, waar ambtenaar Salem het plan opvat de politiesalarissen van een verzonnen stad te innen. Zijn bankrekening zwelt langzaam aan, maar Salem verliest de grip op de realiteit. Zijn verzonnen stad laat hem niet met rust en zelfs de fictieve politiechef, wiens salaris hij nu int, zit hem op de hielen.
Heel realistisch, zegt Hulsing in de Volkskrant: 'De huidige opstand begon nadat in Alexandrië een jongen werd doodgeschoten omdat hij foto's had gemaakt van drugsdealende politiemensen.' 
De tekenaar hoopt op een snelle Egyptische vertaling van zijn boek.De Volkskrant vindt zo’n editie verdiend en noemt het stripverhaal een ‘virtuoze roman'. 

'Stad van klei', uitg.Oog & Blik/De Bezige Bij; 132 pagina's; € 19,90.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.